Tour de France i DK - motionsløb Roskilde - Nyborg (brosten i Holbæk)

Tour de France i DK - motionsløb Roskilde - Nyborg (brosten i Holbæk)

Tour de France i DK

Vi har i år skrevet noget af en historie i vores lille kære land. Ikke bare et stykke cykelhistorie, ikke engang sportshistorie, nej heller ikke engang Danmarkshistorie, men verdenshistorie. Fordi for aller første gang er verdens hårdeste cykelløb, nemlig ikke bare med én, men hele 3 etaper, sat til start i Danmark. Det er jo helt vildt og det er noget vi vil fejre i denne artikel, ved at kigge lidt på de forskellige etaper, samt at komme nærmere ind på, hvad det kan betyde for Danmark fremadrettet, som værtsnation for sådanne store sportsbegivenheder og hvilke motionsløb, man med fordel kan bruge som træning.

 

Touren starter i Danmark

Som nævnt startede touren i Danmark den 3. juli. Det er jo en helt vildt fed ting, fordi det nok er verdens mest eksponerede cykelløb, og alene det at få lov til at få etape 1, er jo bare helt vildt fedt. Dertil kan det forhåbentligt vække noget cykellyst hos unge såvel som ældre i landet, så vi kan få flere til at starte med at cykle på motionsbasis. Det er jo noget som er med til at skabe et sundere samfund og mere fokus på sporten. Tour de France i Danmark, har altså alt andet lige, været en kæmpe succes, som har sat Danmark på kortet, og det kunne jo være fedt hvis vi kunne få lov til at være startnation igen næste år.

 

Et motionsløb for alle

I forbindelse med Tour de France i Danmark blev der afholdt 3 cykelløb, som i fuld længde tilsvarende de etaper profferne skulle køre. Det ene af dem var Roskilde til Nyborg etapen som var mulig at køre i fuld længde på knapt 200 km, 100 km, startende i Kalundborg og ikke mindst 25 km ruten fra Korsør. Det gode ved disse lange motionsløb er, at man kommer til at opleve rigtig meget af Danmark og dets smukke natur. Derudover får man testet sin cykel på måder man ikke plejer: F.eks. på brostenene i Holbæk gågade, hvor det var tydeligt at der var nogle der ikke havde testet om deres flaskeholdere kunne holde på flaskerne. Det flød nemlig med flasker, lygter og diverse ting som folk har haft i baglommerne, dog blev der ikke spottet en eneste ETO flaske nogen steder. Nok er en flaske ikke det værste at miste, i forhold til den mængde Garmin Varia og SRAM-batterier der lå, men når du mangler 150 km. af cykelturen, så er det irriterende kun at have en enkelt flaske, hvis nogen overhovedet.

 

Hvad kan vi forvente fremover?

Selvom vi alle herhjemme, samt Christian Prudhomme, var virkelige begejstrede over vores etaper i Danmark, så kan vi godt stille os selv spørgsmålet, jamen, hvad har det haft af resultater, og hvad kan vi forvente fremover? Det har selvfølgelig haft en masse resultater. Det har været med til at vise at Danmark er et cykelland, og ikke kun fodbold. Det har været med til at sætte Danmark på kortet, samt give vores land mere international fokus. Det har været med til at skabe en masse arbejdspladser, samt give os nogle nye veje, som vi f.eks. kan bruge til motionsløb. Det har været med til at sætte fokus på sporten, samt være med til at skabe et sundere samfund, hvor flere måske har fået lyst til at cykle mere. Så det har bestemt givet en masse resultater herhjemme, og det håber vi også at det kan blive ved med, så vi kan få lov til at være værtsnation igen i fremtiden.

 

Hvad skal du gøre, hvis du gerne vil starte med at cykle?

Det kan være svært at komme i gang med at cykle. Det er dog en rigtig god idé at komme i gang, hvis man vil opnå en fysisk udholdenhed og et bedre helbred. Det er vigtigt at man gør det i et tempo, som passer dig. Det betyder ikke noget om du kun cykler 100 km det første år. Det vigtigste er at du bevæger dig, så det kan både være gåture eller en cykeltur. Hvis du skal opnå en fysisk udholdenhed, er der dog selvfølgelig en fordel i at cykle. Hvis du vil være med til at cykle et motionsløb, kan du starte med at cykle løb på 30 km eller 50 km, hvor du kommer i gang med at få en føling med rytmen.

Tilbage til blog

Performance serien