Cykelkøbet - Det første møde med landevejen

Cykelkøbet - Det første møde med landevejen

En korrekt indstillet cykel hjælper blandt andet med forebyggelse af en lang række skader, gør dig mere selvsikker på cyklen og generelt giver en større lyst til at hoppe tilbage i sadlen.

Du tager til sin cykelhandler, som hjælper med at finde en cykel i den rigtige størrelse og så aftaler i at du henter cyklen samlet et par dage efter, og så er den jo lige til at hoppe på, ikke?
Det burde den jo være, eftersom cykelhandleren har sat den op, så du sætter dig i sadlen og kører en lille test-tur, kommer hjem og kan knapt stå op fordi du er så øm i de nedre regioner.
Når, det er jo nok bare fordi du lige skal vænne dig til at sidde på cyklen, så du kører en tur mere, inden ændring og en mere og der er stadig ikke nogen ændring.
Kan det mon være noget så simpelt som bukserne? Du tager igen til cykelhandleren og køber dig et par nye bukser med en ordentlig pude, for så må det da blive bedre. Men ak, det bliver ikke bedre.
Når, jamen så må det jo være den sadel det er gal med, så igen ned til cykelhandleren og finde en ny sadel og lige lidt hjælper det.

Mens du sidder ved computeren og er ved at sætte cykel, tøj sko og hjelm til salg på DBA, så kommer du i tanke om at man måske skulle spørge Google og han vidste noget om ømhed i skridtet efter cykelturen, og sørme så. Op dukker en artikel fra ETO cycling med en sjov lille historie om en anden, med nøjagtigt samme problem som dig. Og aller nederst står der et lille tip:

 - Har du husket et tjekke vinklen på din sadel? - fordi en sadel i vater og en sadel der peger 2mm opad være forskellen på om du kommer i sadlen igen.

 

Vi har lavet en lille guide, så du er helt sikker på at din cykel står perfekt indstillet til dig, du kan læse den her. Og vi har naturligvis også lavet en sadelpind som nemt kan indstilles, så du husker at få det gjort.

 

Tilbage til blog

Performance serien