Guide: Den gode flaskeholder

Guide: Den gode flaskeholder

Flaskeholderen er ikke den mest spændende komponent på din cykel og bliver nok sjældent skænket de store tanker. De fleste vil bare gerne have en holder, der gør sit job med at holde sikkert på flasken uden for meget ståhej. Og kan den æstetisk også komplementere din cykel, så er det bare en bonus.

Det lyder simpelt, ikke? Det burde det i hvert fald være.
Men som en komponent der er relativt nem at producere, så har praktisk talt alle producenter der gør sig i cykeltilbehør lavet en eller flere modeller.

Som enhver anden komponent kommer flaskeholdere også i en række forskellige materialer - fra plastik og aluminium, som plejer at være de billigste, til carbon og titanium, som uundgåeligt er dyrere ofte på grund af vægtbesparelsen. Hvor godt holderen fungerer afhænger ofte mere af stilen og konstruktionen, snarere end materialet, så antag ikke, at et carbon flaskeholderen er bedre, bare fordi det koster mere.

Mens nogle hælder til innovative løsninger, der involverer forskellige typer magneter eller andre specielle drikkesystemer, vil de fleste bare have noget simpelt der fungerer med en standard universal flaske, som holder sikkert på den, selv på grusstierne og trails.Her er hvad vi mener du skal overveje

Isætning af flaske: Når du skal vælge en holder, er det værd at tage et kig på hvordan du sætter flasken i holderen. Kan du bedst lide at montere fra siden eller oppefra, og er det samme metode du bruger ved begge holdere? Kører du f.eks. på en mindre ramme eller en fullsuspension mountainbike, er det i nogle tilfælde ikke muligt at montere flasken oppefra, fordi der simpelthen ikke er plads nok, her kan i højre/venstre-monteret holder være nødvendig. 
Det vigtigste er at det skal være behageligt og sikkert at tage flasken ud og sætte den i igen.

Vægt: Som skrevet, så er ønsker til en flaskeholder meget individuelle og det handler mest af alt om at finde en der passer til dit behov. Men når man nu er ude og se sig om efter en ny holder, så er det bestemt værd at tage et kig på vægten, som faktisk kan variere en del.

Disciplin: For at finde den rigtige holder, så må det altoverskyggende spørgsmål være, hvad kører du. Er du hardcore Enduro entusiast, eller skal holderen sidde på din pendlercykel? Det siger sig selv at der er enorm forskel på hvad der kræves af en holder, alt efter om den skal kunne holde en 750ml flaske sikkert fast mens du flyver over en tabletop eller om den “bare” skal kunne klare 100km landevej. Der findes holdere som kan det hele, men også nogle få disciplin-specifikke.

 

Vi hos ETO har selvfølgelig lige præcis haft ovenstående i mente da vi skulle laves vores ETO flaskeholder, som vi selv mener opfylder alle kravene.

Tilbage til blog

Performance serien