Guide: Den gode vandflaske

Guide: Den gode vandflaske

At holde sig hydreret er afgørende for at have en god dag på cyklen, især hvis du arbejder hårdt under intervaller eller kører i sommervarmen.

Men når du er fokuseret på vejen forude, kan en overskuelig plan som "drikke, når du er tørstig" helt falde fra hinanden med selv den mindste barriere for væskeindtag – som en utæt flaskeventil, en ventil der er svær at åbne eller en grim plastiksmag i vandet. En god vandflaske løser disse problemer og gør det lidt nemmere at holde sig hydreret, så du ikke behøver at tænke på det.

Design og funktioner kan variere en del, men når du leder efter den bedste vandflaske til cykling, er her, hvad vi synes du skal overveje.

Form: Den skal passe godt ind i cyklens flaskeholder uden at rasle, så kig efter en flaske, hvor fordybningen ikke er for højt oppe og som ikke er lavet af hård plast eller metal.

Klembarhed: Du vil have en flaske, der er fleksibel nok til at give en god slurk, når du klemmer den, plus øge flowhastigheden ved ventilen

Flowhastighed: Fungerer ved at trykke på flasken for at gøre det nemt at drikke, især når du er på din cykel

Ventil type: De fleste cykelvandflasker har enten en squirt ventil eller en push-pull ventil. En squirt ventil kan bruges ved at trykke vandflasken og tvinge vandet ud af ventilen. En push-pull ventil er en blød gummiventil, der kan åbnes og lukkes med dine tænder ved at trække op i ventilen for at åbne, og skubbe den ned igen for at lukke.

Halsvidde: Jo bredere jo bedre. Dette giver mere plads til at tilføje energipulver, plus det vil være lettere at bruge diverse vandhaner når du genfylder på en tur. Det gør det også nemmere at rengøre.

Væskekapacitet: Afhængigt af hvor længe du skal køre, vil du sandsynligvis have en flaske med mellem 500 og 750ml og nok også to. De fleste vandflasker falder inden for dette område.

Vi hos ETO har selvfølgelig lige præcis haft ovenstående i mente da vi skulle laves vores ETO flaske, som vi selv mener opfylder alle kravene.

Tilbage til blog

Performance serien